ZF 24

Libanezii de la Agro-Chirnogi dau drumul la procesarea de lucernă în august

Libanezii de la Agro-Chirnogi dau drumul la procesarea de...

Autor: Gabriel Razi

24.06.2014, 14:47 1961
Compania Agro-Chirnogi, deţinută de investi­tori libanezi al căror lider este Jihad El Khalil, termină în luna august o investiţie estimată la peste 10 milioane de euro într-o fabrică de pro­ce­sare a lucernei şi în utilaje pentru a recolta planta fura­jeră de pe câmpurile pe care le exploatează în ju­deţul Călăraşi. Miza proiectului este exportul către pieţe precum cea chineză sau cea din Emi­ratele Arabe Unite.
 
„Într-o lună jumătate terminăm investiţia, este o fabrică mică, dar costul major a fost cel al utilajelor pentru recoltat lucerna. Avem 5.000 de hectare cu lucernă“, a spus Jihad El Khalil.
 
Lucerna este o plantă furajeră folosită pentru hrana animalelor în fermele de bovine, iar în Ro­mân­­ia face parte dintr-o piaţă a furajelor în care pro­ducţia a avut în ultimii cinci ani valori cuprinse între 1,4 şi 2,2 mld. euro, potrivit datelor Eurostat.
 
Procesarea lucernei în baloţi este o afacere pentru care şi-au arătat in­te­resul şi Ioan Niculae (InterAgro) sau Culiţă Tărâţă (TCE 3 Brazi/Agri­cost). „Toată lumea importă lucernă. Cele mai mari pieţe sunt în China şi în Emiratele Arabe Unite“, spune Jihad El Khalil.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO