ZF 24

Libra Internet Bank oferă credite de până la 20 milioane lei cu garanţii europene, destinate Profesiilor Liberale, IMM-urilor şi agricultorilor

Libra Internet Bank oferă credite de până la 20...

Autor: Roxana Rosu

14.05.2024, 12:10 217

Libra Internet Bank oferă credite de până la 20 milioane lei cu garanţii europene şi dobândă redusă faţă de nivelul standard, destinate Profesiilor Liberale, IMM-urilor şi agricultorilor.

Finantările sunt acordate prin cele două componente ale programului InvestEU, Competitivitate şi Sustenabilitate, şi includ perioade extinse de rambursare.

“Ne bucură faptul că avem posibilitatea să oferim finanţări în condiţii avantajoase prin programul InvestEU, mai ales că Libra Internet Bank are o experienţă considerabilă în finanţarea Profesiilor Liberale şi agricultorilor şi suntem, de asemenea, focusaţi pe crearea de produse şi servicii care să răspundă nevoilor antreprenorilor. Ştim necesităţile din aceste domenii, răspundem rapid solicitărilor de finanţare şi găsim întotdeauna cele mai bune soluţii pentru clienţii Libra”, a declarat Elena Ionescu, director Divizia Fonduri Europene, Libra Internet Bank.

În funcţie de tipul business-ului şi destinaţia creditului, sumele care pot fi obţinute prin programul InvestEU derulat de Libra Internet Bank sunt următoarele:

  • IMM-uri: activitate curentă - până la 10 milioane de lei (cel mult 15% din cifra de afaceri anuală aferentă ultimului bilanţ), investiţii - până la 20 de milioane de lei, linie de credit - până la 5 milioane de lei;
  • Profesii Liberale: investiţii / activitate curentă - până la 3 milioane de lei, linie de credit - până la 2 milioane de lei;
  • Agricultori: achiziţionare echipamente agricole - până la 1 milion de lei, irigaţii - până la 1 milion de lei, inputuri - până la 700.000 lei.

Perioada maximă de rambursare a creditelor prin programul InvestEU este între 24 şi 120 de luni pentru clienţii din categoria Profesii Liberale, între 36 şi 72 de luni pentru antreprenori şi între 60 şi 84 de luni pentru agricultori.

Creditele oferite de Libra Internet Bank prin componenta Competitivitate a programului InvestEU sunt garantate între 50% şi 70% şi nu se solicită alte garanţii reale.

Componenta de Sustenabilitate a InvestEU se adresează inclusiv întreprinderilor mici cu o capitalizare de piaţă medie (250-499 de angajaţi) care doresc să-şi finanţeze afacerile sustenabile sau să facă investiţii sustenabile. Procentul standard de garantare este de 70%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO