ZF 24

După ce a crescut salariile, Lidl face angajări. ”Caravana de job-uri” trece prin toate oraşele unde retailerul german are magazine

Autor: Ştefan Stan

18.03.2017, 07:30 2137

Lidl România lansează o caravană de joburi care va ajunge în toate oraşele din ţară în care compania deţine magazine, potrivit unui anunţ al retailerului.

Din 15 martie 2017 până în octombrie, „Caravana de joburi Lidl” se va opri în parcările a 88 de magazine ale retailerului din 39 de judeţe. Punctul de pornire este Capitala, unde job bus-ul va staţiona în parcarea a 14 magazine în zile diferite, pe parcursul lunilor martie şi aprilie.

Cei  interesaţi de o carieră în retail îşi pot depune CV-ul în cadrul Caravanei de joburi. Mai mult, aceştia pot afla informaţii de la echipa Lidl despre ce înseamnă să lucrezi în cadrul companiei. Astfel, pot descoperi cât de repede sunt promovaţi în cadrul companiei, dar şi în ce constau beneficiile: cursuri, programe şi traininguri de dezvoltare profesională şi personală, asigurare medicală gratuită, tichete de masă, vouchere, tichete cadou, abonament la sală etc.

Caravana va porni pe 15 martie de la magazinul Lidl de pe Bulevardul Timişoara din Capitală şi va ajunge la alte 13 magazine din Bucureşti. În aprilie, caravana va fi prezentă în Ilfov şi Călăraşi. În mai, job bus-ul va vizita judeţele Constanţa, Tulcea, Ialomiţa, Galaţi, Vrancea, Vaslui, Bacău, Neamţ, Iaşi şi Botoşani. Programul integral al “Caravanei de joburi Lidl” poate fi accesat pe cariere.lidl.ro.

„Anvergura acestui proiect de recrutare îl face unic în România în domeniul resurselor umane. El a fost conceput luând în calcul oferta de joburi a companiei noastre, variată şi adecvată unei multitudini de etape din carieră. Anul acesta avem disponibile peste 500 de locuri de muncă. Ţinând cont de  investiţia constantă în îmbunătăţirea proceselor şi a programelor dedicate angajaţilor, Caravana de joburi Lidl se aliniază perfect cu misiunea companiei noastre”, a afirmat Mihaela Anca, Manager al Departamentului de Resurse Umane Lidl România.
 

„Reţeaua este în continuă expansiune şi anul acesta avem în plan deschiderea în România a aproximativ 10 magazine. (...) În acest moment, niciun angajat din companie nu câştigă mai puţin de 2.200 lei brut (1.570 de lei net – n.red.), sumă care include bonurile de masă, iar de la 1 martie, salariul minim în companie va creşte la 2.315 lei (1.650  de lei net -  n. red.), cu bonuri de masă incluse“, au transmis reprezentanţii Lidl.

Lidl are o politică de salarizare în trepte, astfel că în primii trei ani în companie, salariul creşte în fiecare an. Astfel, salariul unui lucrător comercial sau al unui comisionar din depozit poate ajunge în cel de-al treilea an de activitate la 3.115 lei brut (2.185 de lei net), sumă ce include tichetele de masă.

„Salariul unui manager de magazin poate ajunge la 7.000 de lei brut (4.910 lei net- n. red.). Mai mult, toţi managerii de magazin au ca beneficiu maşină de serviciu pe care o pot folosi şi în interes personal, în timpul liber“, au mai spus reprezentanţii Lidl.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO