ZF 24

Locuitorii Snagovului au votat pentru construirea unui circuit de Grand Prix in comuna

04.02.2008, 11:53 19

Locuitorii celor cinci asezari ale comunei Snagov au hotarat, prin referendumul organizat duminica, sa construiasca, pe actualul islaz, un circuit automobilistic, spatii comerciale, restaurante, showroom-uri si un hotel de patru stele, investitia fiind de peste 300 de milioane de euro, informeaza Mediafax.

Primarul comunei Snagov, Apostol Musat, a declarat ca la referendumul organizat de autoritati s-au prezentat 58 la suta dintre cele 4.900 de persoane cu drept de vot. In favoarea realizarii proiectului au votat 97,5 la suta, in timp ce 2,5 la suta nu au fost de acord cu acesta.

"Urmatorul pas va fi infiintarea unei echipe de juristi care sa gaseasca pentru terenul in cauza o solutie buna pentru comunitate si simpla pentru evitarea birocratiei", a mai spus primarul comunei Snagov.

In plus, primarul spune ca realizarea acestei ivestitii in localitate va duce la crearea de locuri de munca.

Cu cateva zile in urma, edilul Snagovului explica faptul ca Primaria va percepe, in cazul acestui proiect, doua taxe, una pentru autorizare si alta pentru drumuri, fiecare dintre ele reprezentand 1 la suta din valoarea investitiei. Aceasta ar insemna taxe de peste sase milioane de euro, mai mult decat dublu fata de bugetul actual al Primariei.

Totodata, Primaria va mai percepe o taxa anuala de 1,45 de euro pentru fiecare metru patrat de teren, ceea ce ar aduce, pentru totalul de 56 de hectare de teren, venituri anuale de 812.000 de euro, adauga primarul.

Pe acest teren, compania South Pacific Group si-a propus sa inceapa, in urmatoarele luni, constructia primului circuit Grand Prix One din Romania, care va include o pista de automobilism, spatii comerciale, showroom-uri, restaurante si un hotel de patru stele, potrivit dezvoltatorului.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO