ZF 24

Lupta proiectelor imobiliare "fantomă": clădirile de birouri se distanţează

Lupta proiectelor imobiliare "fantomă": clădirile de birouri se distanţează
23.06.2010, 13:27 28

Centrele comerciale au fost primele care au înregistrat un cazde proiect nedeschis din pricina absenţei chiriaşilor - Tiago MallOradea. Numărul clădirilor de birouri finalizate fără a avea vreunchiriaş şi care stau păzite de paznici este însă mult mai mare,scrie BUSINESS Magazin.

Deşi închirierile de birouri au mers mai bine în prima parte aanului, următoarele luni ar putea aduce pe piaţă clădiri noi darfără prea mulţi chiriaşi sau chiar niciunul. Şi nu, nu este vorbade Pipera.

Piaţa Sudului din Bucureşti, una dintre cele mai importanteintersecţii din oraş. Este opt dimineaţa şi traficul este dejadestul de aglomerat. Un taximetrist are însă o altă părere: "Sepoate şi mai rău, de fapt e chiar bine, mă aşteptam ca dupădeschiderea mall-ului să fie mult mai rău". Mall-ul în cauză esteSun Plaza - dezvoltat de către EMCT Romănia şi aflat înproprietatea Sparkassen Immobilien, parte a grupului Erste - şi afost deschis la sfărşitul iernii, schimbând definitiv peisajul dinzonă.
Dimineţile taximetristului şi ale celorlalţi şoferi ar putea fimult mai agitate dacă avem în vedere faptul că nu doar mall-ul aadus o schimbare a cadrului natural ci şi o clădiredreptunghiulară, aflată de-a lungul centrului comercial, pe caremulţi dintre trecători o confundă în continuare cu mall-ul în sine.Clădirea cu pricina ar trebui să fie de birouri, unde ar putealucra chiar şi peste 1.000 de angajaţi, care ar putea îngreuna şimai mult traficul în zonă. Însă dacă ar fi livrată astăzi, ar figoală.

Citiţi mai multe pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO