ZF 24

Magazinele din SUA incearca sa salveze cel mai slab sezon de cumparaturi din ultimii 6 ani cu reduceri de pana la 70%

Magazinele americane incearca sa salveze cel mai slab sezon de cumparaturi din ultimii 6 ani cu reduceri de pana la 70%
28.11.2008, 18:34 17

Retailerii americani si-au deschis portile astazi cu reduceri de pana la 70%, dupa sarbatorirea Zilei Recunostintei, in incercarea de a salva ceea ce ar putea fi cel mai slab sezon de cumparaturi din ultimii 6 ani, scrie Bloomberg.

Un consumator mediu din SUA va cheltui luna aceasta 616 dolari pe cadourile de sarbatori, in scadere cu 29% fata de perioada similara a anului trecut, potrivit unui sondaj Gallup.

Magazinele au afisat "promotii explozive" pentru a impulsiona cumparaturile in prima zi a sezonului, numita "Vinerea Neagra", aceasta fiind ziua in care, in mod normal, vanzatorii incep sa contabilizeze profiturile anuale.

Majoritatea magazinelor care au lansat promotiile la ora 00:00 au avut la intrare sute de oameni care asteptau chilipirurile. Best buy, cel mai mare retailer de electronice din SUA a lansat oferte de genul laptop de 400 de dolari, la pret redus de 270 de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO