ZF 24

Mai ramane avantajoasa salarizarea pe microintreprindere? Comentati aici

03.04.2009, 12:14 51

Microintreprinderile sunt folosite de multe companii pentru a plati salariile mari sau o parte din ele fara achitarea contributiilor la bugetul asigurarilor sociale. Astfel, pentru venituri de sub 100.000 de euro pe an, impozitele platite la stat sunt 3% din veniturile totale si 16% din dividende, in conditiile in care pentru plata unui salariu cu toate taxele si contributiile sociale incluse este necesara o cheltuiala dubla din partea angajatorului.

Practic, nivelul minim impus de 540 de lei pe luna face ca toti cei care au salarii pe microintreprindere mai mici de 18.000 lei noi pe luna sa plateasca aceeasi taxa ca cei care incaseaza aceasta suma. Astfel, la un venit lunar de 4.000 de lei noi pe micro, statul incaseaza un plus de 440 de lei (540 lei noul impozit - 120 lei vechiul impozit).

Microintreprinderile vor ramane si in aceste noi conditii avantajoase, apreciaza analistii fiscali, data fiind majorarea contributiilor sociale decisa recent.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO