ZF 24

Managerii se aşteaptă în ianuarie-martie la stabilitatea activităţii în industria prelucrătoare şi servicii, precum şi a preţurilor

Managerii se aşteaptă în ianuarie-martie la...

Autor: Roxana Rosu

27.01.2017, 09:12 50

Managerii se aşteaptă în perioada ianuarie-martie la relativa stabilitate a activităţii în industria prelucrătoare şi servicii, scăderea numărului de angajaţi în construcţii şi comerţ, precum şi stabilitatea preţurilor în toate sectoarele economiei. 

Potrivit sondajului realizat de Institutul Naţional de Statistică, managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru următoarele trei luni, relativă stabilitate a volumului producţiei (sold conjunctural +3%). Pentru activitatea de fabricare a autovehiculelor de transport rutier, a remorcilor şi semiremorcilor se va înregistra tendinţă de creştere (sold conjunctural +31%), în timp ce pentru activitatea de fabricare a hârtiei şi a produselor din hârtie, tendinţa va fi de scădere (sold conjunctural -23%).

În privinţa preţurilor produselor industriale se prognozează relativă stabilitate în următoarele trei luni (sold conjunctural +3%), la fel ca şi în cazul numărului de angajaţi, soldul conjunctural fiind de +3%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO