ZF 24

Medicii angajaţi full time în spitalele de stat vor putea să acorde consultaţii plătite după program

Medicii angajaţi full time în spitalele de stat vor...

Autor: Ioana David

31.07.2013, 14:19 1290

Ministerul Sănătăţii a anunţat că va lansa în dezbatere publică astăzi trei proiecte de acte normative: cel privitor la salarizarea medicilor, cel privitor la statutul spitalelor şi cel privitor la malpraxis.

Niciunul dintre aceste documente nu va intra în vigoare în 2013 potrivit proiectului de salarizare a personalului medical.

Medicii care doresc să lucreze cu normă întreagă (7 ore) în spitalul de stat  vor putea să ofere consultaţii în secţii private organizate în acelaşi spital public.

Medicii care optează să lucreze cu program redus în sistemul public vor putea să lucreze şi în sectorul privat (la operatori privaţi).

Acesta este un proiect pilot ce va fi implementat în 12 spitale, a anunţat astăzi ministrul sănătăţii. Lista acestor spitale urmează să fie făcută publică în perioada următoare. Fiecare unitate va putea decide cu cât îşi remunerează medicii care lucrează în cadrul unităţii, modelul fiind inspirat de cel francez.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO