ZF 24

MEF: Scumpirea gazelor va avea un impact de 0,2-0,7% asupra preturilor la produsele alimentare

01.02.2008, 20:49 12

Cresterea cu 8,5% a pretului gazelor naturale de la1 februarie, va avea un impact minor, de 0,2-0,7% asupra preturilor la produsele din carne si paine, potrivit Ministerului Economiei si Finantelor (MEF).

Ministrul Economiei si Finantelor Varujan Vosganian si ministrul Agriculturii Dacian Ciolos s-au intalnit vineri cu reprezentantii producatorilor din industria alimentara, pentru a analiza evolutia preturile la alimente dupa scumpirea gazelor.

"Concluzia intalnirii a fost ca, in medie, impactul asupra preturilor produselor alimentare este de 0,3% in industria alimentara, 0,2% in industria carnii, 0,7% in industria carnii de pasare, 0,3% la prepararea produselor din carne si de 0,5% la fabricarea painii si a produselor din panificatie", se arata- intr-un comunicat al MEF.

Potrivit MEF, analiza a fost insusita si de reprezentantiii patronatelor, care au convenit ca majorarea de 8,5% la gaze naturale are un impact relativ mic asupra cresterii pretului.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO