ZF 24

Melinda French Gates, fosta soţie a celebrului cofondator al Microsoft, demisionează din funcţia de copreşedinte al Fundaţiei Gates

Melinda French Gates, fosta soţie a celebrului...

Autor: Andrei Şerbănescu

14.05.2024, 14:17 164

Celebra miliardară Melinda French Gates a declarat că va demisiona din funcţia de copreşedinte al Fundaţiei Bill şi Melinda Gates, raportează BBC News.

„Nu este o decizie la care am ajuns cu uşurinţă", a scris Melinda Gates într-o declaraţie postată luni pe X.

Ultima ei zi de lucru va fi pe 7 iunie.

Melinda Gates a înfiinţat fundaţia - cel mai mare organism privat de acest gen - în anul 2000 împreună cu soţul ei de atunci, Bill Gates, cofondatorul Microsoft.

În 2021, după 27 de ani de căsnicie, cei doi şi-au anunţat separarea, dar s-au angajat să îşi continue activitatea filantropică comună. La momentul despărţirii, fostul cuplu a declarat că vor rămâne copreşedinţi şi administratori ai organizaţiei şi că nu se aşteaptă nicio schimbare în structura fundaţiei.

Fundaţia Gates se numără printre cele mai puternice grupuri din domeniul sănătăţii publice, cu o dotare de peste 75 de miliarde de dolari (59,7 miliarde de lire sterline) în decembrie. Aceasta cheltuieşte miliarde de dolari în fiecare an pentru iniţiative menite să eradicheze bolile infecţioase, să reducă sărăcia şi să combată schimbările climatice.

Potrivit site-ului fundaţiei, cuplul i-a donat peste 36 de miliarde de dolari (28 de miliarde de lire sterline) din propria avere din 1994 până în 2018.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO