ZF 24

Merkel:Occidentul trebuie să menţină sancţiunile împotriva Rusiei

Merkel:Occidentul trebuie să menţină sancţiunile...

Autor: Mihai Draghici

18.08.2014, 20:20 276

Occidentul trebuie să menţină sancţiunile împotriva Rusiei pentru a evita agravarea situaţiei în Ucraina, afirmă cancelarul Germaniei, Angela Merkel, citată de AFP.

"Sancţiunile trebuie menţinute, pentru a demonstra că suntem serioşi", a spus Merkel.

"Dacă arătăm că suntem inactivi şi permitem o escaladare a situaţiei, nu va fi o situaţie de dorit", a precizat Merkel într-o conferinţă de presă comună cu premierul Letoniei, Laimdota Straujuma.

Administraţia de la Kiev acuză insurgenţii că au atacat luni un convoi de refugiaţi, provocând "numeroase victime civile".

"Este regretabil că mediul de securitate s-a degradat din cauza crizei ucrainene. Înţeleg foarte bine preocupările cetăţenilor din Letonia, din alte ţări baltice şi din Polonia", a spus Merkel.

"Trebuie să le oferim asigurări partenerilor din cadrul NATO ameninţaţi sau puşi în pericol. În contextul amplificării ameninţării, trebuie să demonstrăm că avem o abordare unitară", a subliniat cancelarul german.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO