ZF 24

Microsoft vrea 1 mld. dolari din vanzarile online

28.02.2010, 23:30 17

Microsoft, cel mai mare producator de software din lume,preconizeaza ca versiunile online ale programelor sale - precumMicrosoft Office - ii vor aduce venituri de cel putin 1 mld. dolariin urmatorii trei pana la cinci ani, a declarat Stephen Elop,director al diviziei de software pentru afaceri din cadrulcompaniei americane, scrie Bloomberg.

Pentru acelasi interval, Microsoft se asteapta ca jumatate dinclientii de software si de servicii de e-mail sa apeleze laprograme care nu mai sunt instalate pe serverele companiilor ci peservere aflate la distanta, si care sunt stocate si gestionate prinintermediul serverelor Microsoft. "Trei ani, cinci ani, este vorbaoare de un business de miliarde de dolari? Sunt foarte sigur cada", a explicat Elop.

"Intrucat mare parte din ceea ce facem se concentreaza catreaceasta zona, anticipam ca marii nostri clienti vor incheiaangajamente de anvergura in aceasta directie", potrivit luiElop.

O cifra de afaceri in crestere s-ar putea traduce in profiturimai mari pentru divizia Microsoft, chiar daca analistii au estimatca marja de profit a companiei americane se va reduce, a mai spusElop.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24