ZF 24

Ministerul Sanatatii neaga orice legatura intre simptomele acuzate de femeia din Arad si vaccinarea contra virusului A/H1N1

27.01.2010, 18:44 18

Comitetul de gripa al Ministerului Sanatatii a decis miercuri,dupa analiza documentelor medicale ale femeii internate la SpitalulJudetean Arad, cu suspiciune de reactie dupa vaccinarea contravirusului A/H1N1, ca simptomele acuzate de aceasta nu au fostcauzate de administrarea vaccinului, informeaza Mediafax.

Potrivit unui comunicat al MS, Comitetul de gripa alministerului a decis, pe baza datelor clinice si paraclinice, ca"nu poate fi retinuta o afectare neurologica a pacientei, aceastanu prezinta niciun element clinic obiectiv in acest sens".

Astfel, specialistii infectionisti si epidemiologi din cadrulComitetului de gripa au declarat ca este putin probabila o relatiede cauzalitate intre administrarea vaccinului pandemic sisimptomatologia acuzata de pacienta, dar cazul ramane in continuarein evaluare, potrivit documentului.

Femeia, in varsta de 30 de ani, a fost internata, la sfarsitulsaptamanii trecute, la Spitalul Judetean din Arad, dupa ce asustinut ca are dureri musculare si febra, la 14 zile dupavaccinarea impotriva gripei cu virusul A/H1N1. Mai multe despresimptomele acuzate de femeia din Arad dupavaccinarea impotriva gripei de tip nou cititi pewww.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO