ZF 24

Ministerul Transporturilor a relaxat condiţiile de participare la privatizarea CFR Marfă: pot participa şi companii care nu au licenţă de transport de cel puţin 3 ani

Ministerul Transporturilor a relaxat condiţiile de...

Autor: Mirabela Tiron

30.04.2013, 11:09 687

Ministerul Transporturilor a modificat două condiţii de precalificare în cadrul ofertei de vânzare a companiei de stat CFR Marfă. Până la această modificare puteau participa doar firmele care aveau o licenţă de transport marfă cu cel puţin trei ani înainte de data depunerii documentelor de participare. Acum vor putea participa şi firmele fără licenţă, în cadrul unui grup de investitori din care unul deţine o astfel de licenţă.

De asemenea, o altă relaxare se referă la faptul că grupul de investitori va trebui să aibă o cifră de afaceri medie anuală cumulată de 30 de milioane de euro şi nu doar compania care ar veni să depună o ofertă.

Mai precis, în cazul persoanelor care participă la privatizare în cadrul unui grup de investitori, Transporturile solicită deţinerea de către unul sau mai mulţi membri ai grupului de investitori a unei licenţe de transport marfă sau a oricărei aprobări emise de către o autoritate competentă în domeniul transporturilor cu cel puţin trei ani înainte de data depunerii documentelor de participare, care a fost deţinută neîntrerupt fără încălcări semnficative în toată această perioadă.

Cealaltă modificare este legată de faptul că, în cazul persoanelor care participă în cadrul unui grup de investitori la procesul de vânzare al CFR Marfă, persoanele din grupul de investitori vor trebui să aibă cumulat o cifră de afaceri medie anuală în ultimii trei ani de cel puţin 30 de milioane de euro. Înainte, această condiţie se solicita doar persoanei care deţinea licenţa de transport marfă din cadrul grupului de investitori.

Celelalte prevederi ale anunţului iniţial, publicat în data de 5 aprilie, cu modificările şi completările publicate în data de 19 aprilie, rămân valabile şi executabile.

Documentele de precalificare se depun până pe 8 mai, deschiderea lor urmând să aibă pe 9 mai la sediul Ministerului Transporturilor. Câştigătorul se va afla pe 26 iunie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO