ZF 24

Ministerul Transporturilor va lua vineri o decizie in privinta fuziunii aeroporturilor Otopeni si Baneasa

26.08.2009, 17:50 20

Ministerul Transporturilor va lua o decizie, vineri, in adunarea generala extraordinara a actionarilor Aeroportului International Aurel Vlaicu, din Baneasa, privind fuziunea aerogarii cu Aeroportul International Henri Coanda din Otopeni, prin infiintarea Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti, informeaza Mediafax.

Consiliul de Administratie a convocat pentru vineri adunarea generala extraordinara a actionariilor. Pe ordinea de zi se află supunerea spre aprobare a proiectului de fuziune a celor două aeroporturi si imputernicirea conducerii aeroportului Baneasa pentru efectuarea demersurilor legale cu privire la aceasta operatiune.

Ambele aeroporturi sunt controlate in proportie de 80% de Ministerul Transporturilor si Infrastructurii (MTI), iar Fondul Proprietatea detine 20% din titluri. Strucutura actionariatului va fi mentinuta la Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO