ZF 24

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader: Vom face un inventar al tuturor deciziilor CCR referitoare la normele juridice penale

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader: Vom face un...

Autor: Andreea Traicu

27.02.2017, 10:52 43

"S-a vorbit în ultima perioada nevoia de a pune în acord legislaţia penală cu cerinţele CCR. Vom face un inventar al tuturor deciziilor CCR cu referire la normele juridice penale şi procesual penale. Vom vedea care au fost adaptate cu deciziile. Vom verifica ce directive n-au fost transpuse", a declarat Tudorel Toader după preluarea mandatului.

În ceea ce priveşte proiectul de lege privind graţierea, ministrul Justiţiei a declarat că urmează să vadă conţinutul textului de lege.

"Proiectul de lege este la Parlament, Parlamentul va decide. Înţeleg că astăzi, mâine voi avea o întrevedere pentru a vedea conţinutul, după ce îl văd îmi voi spune punctul de vedere. Nu vreau să exprim un punct de vedere în abstract", a precizat ministrul.

Tudorel Toader va merge, luni, la CCR, acolo unde se va discuta sesizarea făcută de preşedintele Senatului, privind un eventual conflict între puterile statului, sesizarea fiind făcuta ca urmare a demarării anchetei penale privind adoptarea OUG 13.

"La CCR mă voi prezenta în numele premierului, nu voi vorbi ca ministru al Justiţiei ci voi susţine punctul de vedere al prim ministrului care este parte în acest reclamat conflict", a mai spus Toader.

Întrebat dacă a învăţat ceva din experienţa lui Florin Iordache la conducerea ministrului, Tudorel Toader a declarat : "Orice experienţă ne dă şi lucruri de învăţat".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO