ZF 24

Ministrul Muncii intervine pentru stabilirea unui singur salariu minim

Ministrul Muncii intervine pentru stabilirea unui singur salariu minim
18.10.2007, 18:01 13

Ministrul Muncii, Paul Pacuraru, a declarat, la finalul intalnirii cu reprezentantii patronatelor si sindicatelor, ca in cadrul discutiilor a fost analizata posibilitatea stabilirii unui singur salariu minim, informeaza Mediafax.

Pacuraru a apreciat ca, in mod natural, cele doua parti se situeaza pe pozitii diferite, pentru ca patronatele au in vedere productivitatea muncii, profitul si indicatorii de eficienta economica, in timp ce sidicatele au in vedere drepturile salariale si protejarea salariatilor.

Reprezentantii patronatelor si sindicatelor, desi admit ca este necesara stabilirea unui singur salariu minim, au pareri diferite in ceea ce priveste nivelul lui.

Guvernul a stabilit salariul minim pe economie pe 2008 la nivelul de 450 de lei, cu doar doi la suta mai mare decat salariul minim prevazut prin contractul colectiv de munca de anul trecut, desi se angajase in 2006, in fata Parlamentului, la un nivel al salariului minim de 654 de lei in 2008.

Sindicatele sunt nemultumite de faptul ca dialogul social nu functioneaza in Romania, iar Consiliul Economic si Social nu are rolul pe care toate CES-urile europene il au, acela de a stabili dialogul tripartit intre Guvern, sindicate si patronate.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO