ZF 24

Mişu Negriţoiu, ING Bank: Mediul privat şi românii au făcut mai multe pentru dezvoltarea economică decât toate guvernele

Foto: Silviu Matei

Foto: Silviu Matei

Autor: Mădălina M.

18.11.2013, 13:53 770

Mediul privat şi românii au avut o contribuţie mult mai mare la dezvoltarea României în ultimii 15 ani decât toate guvernele, consideră Mişu Negriţoiu, chairman al ING Bank, invitat la evenimentul “15 ani de la lansarea Ziarului Financiar: România 1998, 2013, 2028”.

“Spre deosebire de vecinii noştri care au avut un plan coerent, noi am început fără un plan.  Eu cred că românii şi instituţiile private au făcut mai multe pentru România decât au făcut guvernele. Ani de zile am avut un şomaj scăzut pentru că românii şi-au găsit de lucru. Fără dar şi poate, transformările din România au fost majore”, a spus Negriţoiu.

Alte declaraţii făcute de Mişu Negriţoiu:

"Am participar cel puţin parţial la retructurarea acestei economii. Ziarul Financiar nu este numai un ziar, este o instituţie. Trebuie să felicităm Ziarul Financiar. Aproape nu s-a simţit criza într-o insituţie bine crescută. ZF a contribuit la formarea instituţiilor private”.

„Economia în România astăzi, este sub-dezvoltată prin structură fără dar şi poate, dar are nişte instituţii publice foarte puternice”.

“Cariera mea a evoluat în paralel cu ZF. Acum 15 ani am intrat şi eu în sectorul privat. Şi am văzut această dezvoltare. Contribuţia pe care am avut-o în sectorul privat a fost mai importantă decât contribuţia din sectorul public”.

“Spre deosebire de vecinii noştri care au avut un plan coerent, noi am început fără un plan.  Eu cred că românii şi instituţiile private au făcut mai multe pentru România decât au făcut guvernele. Ani de zile am avut un şomaj scăzut pentru că românii şi-au găsit de lucru. Fără dar şi poate, transformările din România au fost majore”

“Eu nu mă simt nici sub-dezvoltat, nici marginal, nici batjocorit. Eu cred că românii nu mai au complexe. Eu cred că românii se simt egali cu ceilalţi eu cred că noi suntem acum la nivel cu ceilalţi. Suntem oameni internaţionali. Eu mă uit la partea pozitivă”.

“Lucian Boia spunea că românii nu sunt aşa pentru că sunt români, sunt aşa pentru că au trăit în România. Asta este marele salt şi marele progres: integrarea în UE este un mare progres”.

“La noi sunt sincope: reforma socială, educaţia, sănătatea, funcţionarea pieţelor. Aceste resurse trebuie puse în mişcare şi evident că vom fi în stare să o facem”.

„Fără să intru în cifre, convingerea mea este că România va creşte. Eu cred că trăim mai bine şi vom trăi mai bine”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO