ZF 24

Monitorul de Alba: Kronospan - sub lupa ?mediului?

06.06.2007, 12:51 14

Kronospan Sebes, unul dintre principalii jucatori din industria prelucrarii lemnului va trebui sa refaca studiul de impact asupra sanatatii populatiei depus la dosarul prin care cere acordul pentru construirea unei noi fabrici de formaldehida pe platforma industriala a societatii, informeaza Monitorul de Alba.

Anuntul a fost facut de catre directorul Agentiei pentru Protectia Mediului Alba, Vasile Todea, care va avea astazi o intilnire cu conducerea societatii din Sebes. El a precizat ca, pe ordinea de zi a discutiilor, se afla trei puncte principale: gestionarea deseurilor de pe platforma (aici este vorba mai ales de deseurile de rumegus, firma fiind acuzata in repetate rinduri ca ar fi poluat cu rumegus foarte fin), refacerea studiului de sanatate si diminuarea in general a indicatorilor emisiilor de substante carepot duce la poluare de catre firma, deoarece in Sebes exista poluare cumulata, de la traficul rutier foarte intens si de la firmele care lucreaza acolo.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO