ZF 24

Morgan Stanley si Bear Stearns vor disponibiliza 800 de angajati din sectorul creditelor ipotecare

03.10.2007, 22:02 11

Bancile de investitii Morgan Stanley si Bear Stearns vor disponibiliza 900 de angajati ai diviziilor care opereaza in sistemul creditelor ipotecare, ceea ce reprezinta un nou indiciu ca se previzioneaza continuarea scaderii pietei ipotecare, informeaza Mediafax preluand Reuters.

Morgan Stanley, cea de-a doua mare banca de investitii la nivel mondial, a anuntat astazi ca va disponibiliza 500 de angajati din SUA si 100 din Europa. In plus, institutia va uni operatiunile celor trei divizii din domeniul creditelor ipotecare, formand o singura divizie, cu sediul in Irving, Texas.

Reducerea capacitatii reflecta cererea scazuta, totusi banca nu doreste sa iasa din sectorul creditelor ipotecare. Piata creditelor ipotecare a reprezentat mult timp una dintre cele mai profitabile afaceri de pe Wall Street, dar a scazut semnificativ in 2007 din cauza crizei din sectorul creditelor ipotecare riscante.

De asemenea, Bear Stearns va disponibiliza 300 de angajati, a relatat miercuri postul de televiziune CNBC.

Mai multe stiri pe site-ul www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO