ZF 24

Mugur Isarescu in Financial Times: Un plan de recapitalizare generalizata a bancilor din Est nu ajuta Romania

Mugur Isarescu in Financial Times: Un plan de recapitalizare generalizata a bancilor din Est nu ajuta Romania
25.02.2009, 13:26 18

Mugur Isarescu, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, considera ca un plan de recapitalizare generalizata a bancilor cu probleme nu este o solutie buna pentru Romania, scrie cotidianul britanic de business Financial Times.

Isarescu a mai atras atentia asupra riscurilor de a pune la un loc toate tarile din Europa de Est, cu toate ca se afla in situatii diferite, si de a le considera pe toate la fel de riscante.

Romania a avut anul trecut economia cu cea mai rapida crestere din Uniunea Europeana, cu un avans de 7,3%, dar analistii se asteapta ca aceasta sa scada anul acesta.

Intrebat despre planul guvernului austriac de sustinere a regiunii, Isarescu a spus ca "atunci cand ministrul de finante austriac Josef Proll a vizitat Bucurestiul, i-am spus ca o abordare generala in acordarea de ajutor filialelor bancilor austriece nu ar fi buna pentru Romania pentru ca bancile noastre sunt bine capitalizate".

"Orice capitalizare este bine venita, bineninteles, dar o abordare globala va trebui sa se adreseze problemelor specifice de aici, altfel s-ar putea crea confuzie". a mai spus seful BNR

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO