ZF 24

Nano, cel mai ieftin autoturism din lume, va fi lansat pe piata indiana in octombrie

20.02.2008, 17:16 17

Grupul indian Tata Motors va lansa modelul Nano, cel mai ieftin autoturism din lume, pe piata din India in luna octombrie, a declarat, miercuri, directorul general al producatorului, Ravi Kant, citat de Reuters.

"Mentinem programul de lansare a modelului Nano in a doua jumatate a viitorului an financiar", a afirmat Kant, care a verificat stadiul lucrarilor de constructie a unitatii de productie unde va fi fabricat noul autoturism, situata in apropierea orasului Kolkata din vestul Bengalului.

Tata Motors a prezentat in ianuarie modelul Nano, care va costa numai 2.500 de dolari. Initial, grupul va produce anual circa 250.000 de masini Nano pe an, dar anticipeaza ca cererea va ajunge la un milion de unitati.

Actualul an financiar al companiei se va incheia in luna martie.

Grupul indian intentioneaza sa lanseze o versiune imbunatatita a modelului Nano si pe piata din Europa, in decurs de patru ani. Versiunea va fi in conformitate cu reglementarile Euro 5 privind emisiile de carbon, si cele in caz de accident.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO