ZF 24

Neculai Apostol speră să trimită carnea „de Paşcani“ în China

Neculai Apostol, Kosarom: Dacă vom ajunge acolo vom avea acces la finanţare şi de la băncile chineze

Neculai Apostol, Kosarom: Dacă vom ajunge acolo vom avea acces la finanţare şi de la băncile chineze

Autor: Gabriel Razi

25.09.2013, 22:31 128

Neculai Apostol, antreprenorul român care a pus bazele grupului Kosarom, unul dintre cei mai mari producători şi procesatori de carne de pe piaţa locală, estimează că va ajunge să trimită la export carne şi produse din carne de 8 milioane de euro, adică 20% din rulajul său anual.

Acum omul de afaceri exportă către marile pieţe din vestul Europei, dar speră şi la primele livrări în China, după ce produsele româneşti au primit undă verde din partea autorităţilor sanitar-veterinare chineze. Acordul a venit la puţin timp după ce un grup chinez a achiziţionat compania americană Smithfild, cel mai mare producător de carne de porc din lume, cu operaţiuni şi în România.

„Piaţa din China s-a deschis. Este un lucru bun şi pentru noi, producătorii români, nu numai pentru Smithfield. Dacă vom ajunge acolo vom avea acces la finanţare şi de la băncile chineze. Acolo va fi loc şi pentru noi pentru că au nevoie de mâncare“, spune Neculai Apostol, care conduce un grup cu afaceri estimate la 40 milioane de euro în acest an.

Citiţi mai multe pe www.zfcorporate.ro

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 26.09.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO