ZF 24

Nextebank şi-a redus capitalul cu 150 mil. lei pentru a acoperi pierderile din ultimii trei ani

Nextebank şi-a redus capitalul cu 150 mil. lei pentru a...

Autor: Ciprian Botea

29.08.2013, 09:00 767

Acţionarii Nextebank, controlată de grupul maghiar MKB, au aprobat pe 14 august reducerea capitalului social cu 149 milioane de lei (echivalentul a 33 mil. euro) pentru acoperirea pierderilor din ultimii trei ani, potrivit unei hotărâri a adunării generale a acţionarilor publicată pe site-ul băncii. Capitalul Nextebank s-a redus astfel până la 112 milioane de lei (25 mil. euro), respectiv prin reducerea cu 0,44 lei/acţiune a valorii celor peste 338 de milioane de acţiuni ale băncii.

Nextebank a avut pierderi de 152 milioane de lei din 2010 încoace din cauza deteriorării portofoliului de credite, iar după reducerea capitalului rămâne neacoperită o pierdere de circa 3 milioane de lei, care urmează să fie acoperită din profiturile anilor următori.

MKB a susţinut cu capital banca locală în ultimii ani pentru a conserva indicatorii de prudenţialitate, doar anul acesta ungurii majorând de două ori capitalul băncii, cu echivalentul a 43 mil. euro. Ungurii încearcă de mai bine de un an să vândă subsidiara locală, iar surse din piaţă afirmă că un acord ar putea fi încheiat în această toamnă. MKB a reuşit recent să vândă şi subsidiara din Bulgaria.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 29.08.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO