ZF 24

Noua generatie a modelului Fiesta va fi produsa in toamna, in Germania

Noua generatie a modelului Fiesta va fi produsa in toamna, in Germania
15.02.2008, 15:01 20

Ford va incepe, in toamna acestui an, productia, in Germania, a unei noi generatii a modelului Fiesta, bazat pe conceptul Verve, despre care presa auto din Romania a scris ca se va fabrica la Craiova, in uzina Daewoo, informeaza Mediafax, citand autonews.com.

Contractul de privatizare a Daewoo cu Ford a fost incheiat in luna septembrie din 2007, uzina urmand sa intre in posesia grupului american cel mai probabil in primavara acestui an. Comisia Europeana a lansat, in octombrie 2007, o investigatie privind posibilele ajutoare de stat acordate in cadrul tranzactiei si nu a luat inca o decizie in acest caz.

Noul Ford Fiesta va fi prezentat la salonul auto de la Geneva (Elvetia), la inceputul lunii martie. Conceptul Verve a fost prezentat pana acum la salonul auto Guangzhou din China, in luna noiembrie a anului trecut, si la salonul auto de de Detroit, in ianuarie 2008.

Masina va fi produsa la uzina Ford din Germania, in toamna acestui an, iar in prima parte a lui 2009 va incepe fabricarea modelului si in uzina Ford din Spania. Fiesta va fi comercializata la nivel mondial, inclusiv in China, spre sfarsitul acestui an, si in America de Nord, incepand din 2010.

Ford foloseste numele Fiesta pentru masinile de clasa mica produse din 1976. "Stim ca nu exista un nume mai bun pentru noul model, iar pe de alta parte am investit 30 de ani in brandul Fiesta", a declarat presedintele Ford Europa, John Fleming.

Anul trecut, in Europa, au fost comercializate circa 373.000 de masini Fiesta, modelul clasandu-se pe locul al doilea ca vanzari, dupa Focus.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO