ZF 24

Nuclearelectrica a încheiat semestrul cu pierderi de 37 milioane lei

Nuclearelectrica a încheiat semestrul cu pierderi de 37...

Autor: Departamentul Economic

12.08.2016, 11:20 614

Rezultatele companiei au fost influenţate de prelungirea duratei opririi planificate a Unitatii 1 CNE Cernavoda, evolutia preturilor la energie şi diferenţele de curs valutar.

Astfel, veniturile din vanzarea energiei au scazut cu 9%, in principal pe fondul extinderii opririi planificate a Unitatii 1 CNE Cernavoda din trimestrul II 2016 pentru lucrări de intretinere.

Totodată, cantitatea de energie vanduta pe baza de contracte reglementate, pe piata libera si pe piata de echilibrare a fost de 4.825.706MWh, cu 1,4% peste programul de vanzari, de 4.757.434 MWh.

Veniturile realizate pe piata de energie electrica aferente livrarilor din primele 6 luni ale anului 2016, sunt de 742 milioane lei (cu 12% mai mici fata de realizarile din aceeasi perioada a anului trecut).

"Trend-ul descendent al preturilor pe piata competitiva a continuat, ajungand ca pretul la energie pe acest segment de piata sa fie similar cu pretul pe piata reglementata realizat de SNN. Scaderea graduala a pretului pe segmentul de piata pe care SNN vinde cea mai mare parte din productie are impact semnificativ asupra veniturilor din vanzari", se arată în raportul companiei.

Valoarea totala a programului de investitii al SNN pentru anul 2016 este de 255 milioane lei şi vizează în principal proiectele pe termen lung (in curs de executie).

Nuclearelectrica (SNN) este deţinută în proporţie de 82% de statul român.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24