Un start-up pe zi

O familie de antreprenori investeşte 100.000 de euro într-o cofetărie în zona Dorobanţi-Floreasca

18 oct 2015 Autor: Cristina Rosca

Zona Calea Floreasca - Barbu Văcărescu a devenit în ultimii trei ani una dintre cele mai fierbinţi zone de cafenele şi restaurante din Bucureşti, găzduind 20-25 de localuri cu afaceri estimate de ZF la peste 10 milioane de euro anual.

Alin Chivu şi familia sa au investit 100.000 de euro în Casa Victoria Floreasca, o cafenea-cofetărie amplasată în zona Dorobanţi-Floreasca, pe strada Banul An­to­nache numărul 59. Aceasta este cea de-a treia unitate din gru­pul Victoria, după cele din zona Bucureştii Noi şi respectiv piaţa Domenii.

Lanţul de cofetării a apărut pe piaţă în 2002, iar astăzi, la 13 ani distanţă, a ajuns la trei unităţi. Anterior, ei au fost implicaţi în alte businessuri încă de la începutul anilor ’90, însă nu dau detalii despre businessurile anterioare. „Povestea noastră a început de la o idee simplă: am fost curioşi să aflăm dacă senzaţionalul cozonac făcut de mama ar avea acelaşi succes şi în afara familiei. Reacţiile primilor clienţi ne-au depăşit toate aşteptările. Cozonacii mamei au devenit în scurt timp atât de populari încât am început să luăm în serios ideea“, îşi aminteşte Alin Chivu, managing partner al Casei Victoria.

El speră ca investiţia de 100.000 de euro în noua unitate să fie recuperată în decurs de trei ani. Cea mai mare parte a sumei in­ves­tite a mers către amenajarea locului, către utilaje şi echipamente.

„Cofetăria din strada Banul Antonache nr. 59 se adaugă lanţului nostru de cofetării, celelalte două fiind localizate în zonele piaţa Domenii şi Bucureştii Noi. Spaţiul dispo­nibil în noua cofetărie pentru servirea la mese este de 20 de locuri  inauntru şi 8 locuri pe terasa exterioară“, adaugă antreprenorul.

Potrivit datelor de la Ministerul Finan­ţelor, compania Cofetăria Victoria Prod a terminat anul trecut cu afaceri de circa 600.000 de lei, de patru ori mai mari decât în 2013, şi cu pierderi de aproape 70.000 de lei. Firma însă este înregistrată din decembrie 2012.

Zona Calea Floreasca - Barbu Văcă­rescu a devenit în ultimii trei ani una dintre cele mai fierbinţi zone de cafenele şi restaurante din Bucureşti, găzduind 20-25 de localuri cu afaceri estimate de ZF la peste 10 milioane de euro anual.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 14.10.2015

 
Cuvinte cheie:
start-up
, antreprenori
, casa victoria
, vila
, cofetarie
, dorobanti
, floreasca
, cafenele
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide