ZF 24

O tânără de 26 de ani a investit 30.000 de euro într-o sală de ciclism în Zalău

O tânără de 26 de ani a investit 30.000 de euro...

Autor: Corina Mirea

16.05.2013, 20:57 6041

Roxana Rotaru, 26 de ani, de profesie inginer constructor, a investit 30.000 de euro în deschiderea unei săli de spinning (ciclism în sală) în Zalău.  Pentru a pune pe picioare businessul, tânăra antre­prenoare a luat 10.000 de euro de la stat în anul 2011.

După un început ane­voios, anul trecut sala de spinning Casa Roxana a intrat pe profit şi în prezent are cinci angajaţi.

„Am deschis sala de spinning pentru că aveam deja una de fitness şi am vrut să avem nişte servicii complete. În plus, în Zalău, la mo­mentul în care am înfiinţat sala nu exista niciun astfel de serviciu pe piaţă. Este încă di­ficil, clienţii se schimbă în permanenţă şi veni­tu­rile la fel, dar nu e rău. Avem nevoie de timp să ne ancorăm pe piaţă, mai ales că per­soa­nele care vin îşi fac abonament o lună-două şi când văd că au slăbit fac o pauză, deci nu avem un flux constant“, spune Roxana Ro­taru.

La momentul în care antreprenoarea şi-a depus dosarul pentru a obţine finanţarea de la stat, cele mai mari in­vestiţii au fost în cum­părarea spa­ţiului, amenajarea acestuia, dar şi în aparatură. Pentru a deschide sala a achi­zi­ţionat 15 biciclete, cea mai ieftină fiind 500 de euro. Rotaru spune însă că o astfel de bi­cicletă poate ajunge şi la 4.000 de euro.

În prezent, sala are 25 de abonaţi şi trei an­trenori, iar preţurile abonamentelor va­ria­ză între 80 de lei (4 şedinţe) şi 150 de lei (abo­na­ment zilnic).

„Avem momente când merge mai bine, altele când nu prea avem clienţi, mai ales în perioada sărbătorilor sau vara, când lumea pleacă în concediu. Câştigurile sunt destul de imprevizibile şi diferenţa poate fi foarte mare câteodată, de la lună la lună sau de la sezon la sezon“, precizează Roxana Rotaru.

La finalul unei luni, după ce plăteşte an­gajaţii, firma de cu­răţenie şi achită alte chel­tu­ieli, antreprenoarea spune că rămâne cam cu 2.000 de lei net pe lună, dar sunt şi perioa­de în care câştigurile sunt sub 1.000 de lei pe lună.

În 2011, Casa Roxana SRL-D a avut o cifră de afaceri de circa 7.900 de euro şi pier­deri de aproape 2.000 de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO