ZF 24

Omnilogic lanseaza un nou serviciu de cloud computing

31.01.2010, 19:04 53

Omnilogic, unul dintre cei mai mari distribuitori IT&C dinRomania, va lansa maine Omniserv - un serviciu prin careutilizatorii individuali si companiile pot accesa prin internet unserver, pe care pot fi gazduite date, un site web sau chiardiferite aplicatii de business. Preturile variaza intre un euro si13 euro pe zi, fara TVA.

Folosind un astfel de serviciu, utilizatorii isi vor reducecosturile, deoarece nu vor mai fi nevoiti sa cumpere servere pecare sa le administreze si sa le intretina in conditii speciale.Serviciu se numeste cloud computing sau calcul in retea.

"Pentru Omnilogic, desi extrem de important la acest moment,programul OmniVServ reprezinta doar primul pas in articularea uneistrategii coerente de cloud computing pentru regiunea noastrageografica. Conform business-planului nostru, practic in fiecaretrimestru al lui 2010 vom adauga noi servicii si produse(infrastructura, software si servicii profesionale) toate in regimon-demand", a declarat Gabriel Marin, director deneral alOmnilogic.

Potrivit Omnilogic, OmniVserv va permite utilizatorilorreducerea semnificativa a costurilor si imbunatatireaperformantelor prin consolidarea aplicatiilor intr-un mediuvirtualizat si securizat, localizat in cel mai modern Data Centerdin Romania, situat in campusul Omnilogic din Otopeni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO