ZF 24

OMV angajează 1.600 de petrolişti pentru lucrări în Norvegia şi Marea Neagră, acolo unde ar putea face cea mai mare descoperire de gaze din istoria companiei

OMV angajează 1.600 de petrolişti pentru lucrări în...
01.08.2013, 11:52 10403

Grupul petrolier austriac OMV, acţionarul majoritar al Petrom, va angaja 1.600 de oameni până în 2016, specialişti în industria petrolieră şi absolvenţi ai învăţământului superior. Campania masivă de recrutare vine mai ales în contextul lucrărilor din Norvegia şi Marea Neagră, acolo unde OMV dezvoltă în prezent ceea ce ar putea reprezenta cea mai mare descoperire de gaze naturale din istoria companiei.

"OMV se concentrează pe dezvoltarea sectorului de explorare şi producţie încă din 2011, fapt ce influenţează pozitiv piaţa muncii. Pentru a ne atinge obiectivele de dezvoltare, vom avea nevoie de sprijinul a încă 1.600 de angajaţi", spune Gerhard Roiss, CEO al OMV. 

Potrivit reprezentanţilor companiei, OMV este partener în dezvoltarea câmpurilor de gaze Aasta Hansteen şi Zidane din Marea Norvegiei, iar în Marea Neagră dezvoltă în prezent ceea ce ar putea reprezenta cea mai mare descoperire de gaze naturale din instoria companiei.

Petrom, cea mai mare companie locală în funcţie de vânzări, alături de gigantul american ExxonMobil se pregătesc la finalul acestui an sau la începutul anului viitor pentru forarea unei noi sonde de explorare, după ce prima sondă săpată la mari adâncimi, Domino-1, în Marea Neagră, în perimetrul Neptun, a identificat o acumulare de gaze de 42-84 de miliarde de metri cubi, în valoare de circa 20 de miliarde de dolari.
 
Prin intermediul acestei noi sonde de explorare cele două companii încearcă să contureze mai bine acumularea de gaze identificată prin intermediul sondei Domino-1, să-i confirme potenţialul. Totodată, nu este exclus ca prin această nouă sondă să fie identificate şi alte resurse.
 
 Potrivit specialiştilor din piaţa de recrutare, salariile pentru un post de entry-level pentru un absolvent de inginerie în domeniul petrolului şi gazelor pot porni de la 2.000-2.500 de lei (570 de euro) pe lună şi pot ajunge până la 5.000 de euro pe lună pentru şefii de echipe care lucrează pe platformele marine offshore.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO