ZF 24

Operatorii de telefonie mobila trebuie sa reduca tarifele roaming la mesajele text pana la 1 iulie

11.02.2008, 21:32 11

Operatorii de telefonie mobila trebuie sa reduca, pana la 1 iulie 2008, tarifele de roaming pentru mesajele text si serviciile de internet mobil, in caz contrar Comisia Europeana(CE) urmand sa impuna reglementari in acest domeniu, a declarat Comisarul european pentru Telecomunicatii, Viviane Reding.

Tariful pentru trimiterea unui mesaj text sau transferul unor date intr-o tara straina nu ar trebui sa fie mult mai ridicat decat cel din tara de origine, a afirmat Reding, citata de Reuters.

"Preturile crescute de roaming trebuie sa fie justificate de costurile suplimentare suportate de operatori. Daca acest lucru nu se intampla, ele trebuie sa dispara", a spus comisarul european.

Asociatia GSM, care reuneste operatori de telefonie mobila, a anuntat ca utilizatorii beneficiaza deja de avantajele concurentei pe piata si ca se va opune intentiei de a stabili reglementari privind preturile de retail, ca in cazul tarifelor pentru apelurile in roaming.

Uniunea Europeana a adoptat anul trecut o propunere inaintata de Reding privind reducerea costurilor de roaming pentru apeluri, dar aceasta nu includea si referirea la mesajele text sau transferul de date.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO