ZF 24

Opinie Cosmina Coman, managing director Learning Pro : De la CEO la Influencer- O nouă eră a leadership-ului?

Opinie Cosmina Coman, managing director Learning Pro :...
13.05.2024, 12:47 321

Era o vreme când cei mai de succes CEO şi fondatori erau doar atât, relativ necunoscuţi clienţilor şi utilizatorilor produselor şi serviciilor lor. În 2024, însă, aceşti şefi de top sunt mult mai vizibili, iar unii sunt adevăraţi influenceri.

De la LinkedIn la TikTok, numele şi vieţile directorilor executivi sunt din ce în ce mai vizibile, dar care dintre ei se dovedesc a fi cei mai influenţi?

Săptămâna trecută am participat la Evenimentul Meet the CEO cu Zdenek Romanek, Preşedinte & CEO Raiffeisen Bank România.

La un moment dat acesta ne-a împărtăşit cum publică periodic pe o platformă socială internă video-uri cu el în care comunică cu angajaţii, şi prin care creează contextul conversaţiilor cu aceştia.

Reacţia amuzată din sală a fost: Adică un fel de Influencer, nu?

Răspunsul a fost: Da, un influencer.

Ce este, de fapt, un influencer?

Influencerii, conform McKinsey, sunt persoane cu un număr considerabil de urmăritori pe reţelele sociale care pot influenţa comportamentul adepţilor lor în calitate de consumatori.

Nu cu mult timp în urmă, era de neconceput ca directorii executivi să împărtăşească perspective personale asupra vieţii lor. Dar în era digitală, reţelele sociale au schimbat jocul. Şi există motive întemeiate pentru care CEO-ii îşi folosesc profilurile personale pentru a deveni influenceri: este vorba despre credibilitate, încredere şi conexiune.

Oamenii vor să audă poveşti autentice şi să ştie cine se află în spatele scenei la o companie. Prin împărtăşirea pasiunilor, experienţelor şi sfaturilor lor, CEO-ii pot crea o legătură reală cu clienţii, angajaţii şi publicul. Această conexiune personală construieşte încredere - una dintre cele mai valoroase monede în afaceri. Deci, nu este o surpriză faptul că din ce în ce mai mulţi directori executivi fac saltul prezenţei lor active pe social media.

CEO-ii sunt cei mai eficienţi în captarea unei audienţe pentru companie.

"Nu este vorba doar despre prezentarea realizărilor noastre;

este vorba despre crearea unei comunităţi unite de un scop comun de a modela un viitor mai sănătos şi de a încuraja liderii emergenţi din compania noastră şi nu numai să-şi valorifice leadership-ul şi talentele pentru a aborda unele dintre cele mai presante provocări ale timpului nostru", a declarat Vas Narasimhan, CEO al Novartis, despre prezenţa lui activă pe LinkedIn.

El comentează adesea la postările angajaţilor săi, atrăgând atenţia asupra contribuţiilor lor, adăugând un context util sau mulţumindu-le, ceea ce reprezintă o modalitate eficientă de a recunoaşte munca lor într-un forum public.

Nu spune nimeni că e simplu sau că nu costă nimic. Pentru a face acest lucru bine e nevoie de:

1) Timpul CEO-ului

2) Timpul copywriter-ului (mulţi externalizează)

3) Timp de editare video

4) Timp de design grafic

5) Timpul de distribuţie

6) Timpul strategului de conţinut pentru a analiza performanţa şi a veni cu idei de conţinut

De ce CEO-ul ca influencer versus o celebritate?

Efectele pozitive ale influencer marketing-ului au fost demonstrate în mod repetat. Dar este o celebritate într-adevăr singura opţiune pentru ca o organizaţie să câştige tracţiune?

Dacă acea celebritate, cum s-a întâmplat chiar şi în România, pune în pericol brandul campanie prin comportamentul său?

Şansele sunt mult mai mici ca CEO-ul să aibă asemenea derapaje, deoarece poziţia respectivă deja presupune o calibrare constantă a comportamentului în afara muncii cu responsabilitatea rolului.

Apoi CEO-ul este implicat în procedurile şi funcţionarea internă a organizaţiei. Ea/el transmite autenticitate prin faptul că înţelege, trăieşte şi respiră cultura companiei, spre deosebire de o persoană publică externă companiei. Un CEO manifestă o expertiză care nu este egalată de o celebritate atunci când reprezintă eforturile de comunicare de produs, CSR sau chiar de criză ale unei organizaţii. Când cineva împărtăşeşte în mod constant momente din viaţa de zi cu zi cu publicul său, acest lucru poate crea iluzia că urmăritorii cunosc de fapt această persoană, făcându-i mult mai predispuşi să cumpere viziunea lor şi să le folosească produsul, devenind posibil chiar avocaţi ai brandului.

Cât timp durează să devii influencer?

De obicei, este nevoie de luni (dacă nu ani) de postare constantă pe canalul preferat de social media pentru a vedea roadele. De aceea, dacă membrii echipei companiei au deja o audienţă pre-construită, ar trebui încurajaţi să promoveze brandul online. Acest lucru nu numai că va accelera rata de creştere a audienţei CEO-ului, dar va crea mai multă notorietate brandului companiei, crescând şi numărul de follower-i ai CEO-ului.

Pentru atragerea şi recrutarea talentelor există deja un exemplu celebru al Cisco, companie care şi-a instruit pe toţi cei 84.000 de angajaţi, inclusiv liderii, cum să folosească optim LinkedIn.

 

Modalităţi prin care un CEO poate deveni un influencer

Prezenţă activă pe reţelele sociale:

CEO-ii pot interacţiona atât cu baza lor de clienţi, cât şi cu angajaţii prin intermediul unor platforme precum LinkedIn, X sau Instagram. Împărtăşirea perspectivelor, a tendinţelor din industrie, a realizărilor personale şi a reperelor companiei poate umaniza brandul şi poate construi o bază loială de follower-i.

Thought Leadership: Prin publicarea de articole şi apariţia la podcast-uri, CEO-ii se pot stabili ca thought-lideri în industria lor.

Povestiri autentice: împărtăşirea poveştilor personale, a provocărilor şi a victoriilor poate rezona profund cu publicul construind încredere şi apropiere.

Folosirea conţinutului video: videoclipurile, indiferent dacă sunt streamuri live, sau mesaje înregistrate, oferă o modalitate dinamică de a intra în legătură cu publicul. Exact cum face în interior CEO-ul Zdenek Romanek de la Raiffeisen, CEO-ii şi fondatorii pot împărtăşi în exterior informaţii, ştiri despre companie şi priviri din culise asupra culturii companiei lor.

Implicarea în comunităţile din industrie: Am discutat cu mulţi CEO din România care au o reticenţă în a posta pe contul lor LinkedIn despre apariţiile lor la conferinţe, lăsând acele mesaje să apară doar pe pagina LinkedIn de companie.

Dacă vrei ca acea apariţie să aibă vizibilitate minimă pe LinkedIn, aceasta e reţeta...

Responsabilitate socială şi advocacy: Adoptarea şi comunicarea pe social media a unor poziţii ferme cu privire la problemele sociale, susţinerea schimbării şi a eforturilor de CSR pot amplifica influenţa unui CEO.

Cum ajută compania CEO-ul care este influencer

Un CEO influent poate spori semnificativ recunoaşterea şi credibilitatea mărcii. Brandul lor personal se împleteşte cu cel al companiei, atrăgând clienţi, parteneri şi talente de top.

Consumatorii tind să aibă mai multă încredere în companii atunci când liderii lor sunt vizibili şi la care găsesc elemente comune. Influenţa unui CEO poate favoriza o legătură mai puternică cu publicul, ceea ce duce la creşterea loialităţii şi a retenţiei clienţilor.

Un CEO influencer poate implica mai eficient nu numai clienţii, ci şi angajaţii, investitorii şi colegii din industrie. Acest lucru poate duce la un moral mai bun, la mai multe oportunităţi de investiţii şi la parteneriate mai puternice.

În vremuri de criză, un CEO cu o prezenţă puternică şi influentă poate comunica mai eficient, poate aborda preocupările în mod transparent şi poate reconstrui mai rapid încrederea.

Ok, am spune că dacă un CEO are o audienţă puternică pe social media e suficient ca expunere media şi nu mai este nevoie să vorbească cu podcasteri sau jurnalişti. De fapt, opusul este adevărat.

Podcast-urile şi publicaţiile media mai tradiţionale – atât cu public mare, cât şi cu public de nişă – ajută la răspândirea mesajelor despre companie şi ajungerea la noi potenţiali superfani.

În concluzie, drumul de la CEO la influencer nu este doar despre ambiţia personală; este o mişcare strategică care poate spori vizibilitatea brandului, poate construi încredere şi poate crea un avantaj competitiv pe piaţă. Prin utilizarea reţelelor sociale, thought leadership şi susţinerea responsabilităţii sociale, CEO-ii şi fondatorii îşi pot amplifica influenţa şi îşi pot duce companiile lor către noi orizonturi.

Cosmina Coman este Managing Director al companiei de training Learning Pro, specializată în sprijinirea prezenţei companiilor pe LinkedIn.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24