ZF 24

OTP, aproape de vanzarea diviziei de asigurari Garancia

08.01.2008, 13:16 14

Banca ungara OTP este aproape de semnarea unui acord pentru vanzarea diviziei de asigurari Garancia si ar putea efectua un anunt in acest sens spre finele lunii ianuarie sau inceputul lunii februarie, a declarat o sursa apropiata tranzactiei, citata de Reuters.

OTP a finalizat deja majoritatea problemelor restante in cazul vanzarii Garancia, urmand sa mai fie solutionate ultimele detalii ale tranzactiei, a declarat sursa.

Saptamanalul de afaceri HVG a relatat, saptamana trecuta, ca OTP negociaza cu patru ofertanti vanzarea diviziei de asigurari, respectiv Aegon, AIG, Groupama si Zurich Financial.

Sursa Reuters a confirmat numele ofertantilor si a afirmat ca tranzactia nu reprezinta o vanzare obisnuita, ci implica infiintarea unui parteneriat pe termen lung, prin care Garancia va ramane in relatii stranse de afaceri cu OTP.

Banca de investitii ING a anuntat, intr-un raport de cercetare recent, ca vanzarea Garancia ar putea genera venituri de aproximativ 485 de milioane de euro, dar exista si estimari care indica venituri de pana la 500 de milioane de euro.

OTP a refuzat sa furnizeze comentarii noi in legatura cu aceste informatii, mentinandu-si pozitia adoptata la sfarsitul anului trecut, cand banca ungara a anuntat ca va lua o decizie finala privind vanzarea sau pastrarea Garancia la inceputul anului 2008.

Grupul ungar este prezent in Romania in sectorul bancar (OTP Bank Romania), al asigurarilor (OTP Garancia Asigurari), al leasingului (OTP Leasing Romania), al administrarii de active (OTP Fund Management) si al pensiilor private (OTP Fond de Pensii).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels