ZF 24

Ovidiu Vanghele obtine Press Freedom Award

08.05.2008, 19:39 21

Jurnalistul agentiei Mediafax Ovidiu Vanghele a castigat Press Freedom Award - A Signal for Europe 2008, un premiu anual acordat de organizatia Reporteri fara Frontiere Austria pentru articole de investigatie pe teme de politica, drepturile omului, coruptie sau alte probleme sociale.

Ovidiu Vanghele, Senior Reporter Mediafax, este singurul jurnalist roman care a obtinut premiul in acest an, ceilalti doi castigatori fiind din Bulgaria: Svetlana Batalova (168 chasa) si Kristina Koleva-Tuncheva (NOVA TV).

Ovidiu Vanghele a participat la concurs cu un material publicat pe fluxul Mediafax in octombrie 2007, in care relata despre continutul video inregistrarii cu Decebal Traian Remes care primea un plic prezumat a contine o mita de 15.000 de euro. Ovidiu a fost primul jurnalist care a scris despre imaginile cu Remes, ministru al Agriculturii la acea vreme.

Ceremonia de decernare a premiilor va avea loc in Parlamentul austriac, pe 15 mai, si se va desfasura sub patronajul presedintelui forului, Barbara Prammer, si sub auspiciile Comisiei UNESCO din Austria. Festivitatea va fi precedata, pe 14 mai, de o conferinta de presa la care vor participa castigatorii de anul acesta.

Press Freedom Award - A Signal for Europe se adreseaza, incepand din 2001, reporterilor si publicistilor din Europa de Sud-Est si statele vecine Uniunii Europene. In 2008 s-au putut inscrie jurnalisti din Romania si Bulgaria.

Ovidiu Vanghele lucreaza in Mediafax din septembrie 2002, iar in prezent este Senior Reporter la Departamentul Eveniment. Anul trecut, el a obtinut premiul pentru cea mai buna stire de agentie din partea Clubului Roman de Presa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO