ZF 24

Parteneriatul dintre Renault si AvtoVAZ va crea al treilea mare producator auto din lume

14.02.2008, 19:51 19

Contractul de colaborare intre producatorul francez de automobile Renault si constructorul rus AvtoVAZ va fi semnat in doua saptamani, Renault-Nissan urmand sa devina astfel al treilea mare grup de automobile la nivel mondial, a declarat presedintele si directorul general al aliantei Renault-Nissan, Carlos Ghosn, intr-o conferinta de presa sustinuta, astazi, in Franta.

"Verificarea evidentelor contabile merge bine si nu sunt motive sa nu semnam acordul cu AvtoVAZ in doua saptamani", a spus Ghosn, care nu a precizat cum va fi structurata compania mixta franco-rusa.

Presedintele AvtoVAZ, Boris Alyoshin, a declarat la inceputul lunii februarie ca doreste ca un sfert dintre actiunile companiei ruse sa fie vandute catre grupul francez Renault pana in luna iulie. In baza contractului, Renault va prelua actiuni la AvtoVAZ, iar mijloacele de productie vor fi impartite intre cele doua companii.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO