ZF 24

Patrick Gelin se retrage de la conducerea BRD Societe Generale

Patrick Gelin se retrage de la conducerea BRD Societe Generale
11.11.2009, 10:16 125

Presedintele director general al BRD - Groupe Societe Generale(BRD), Patrick Gelin, se va retrage, incepand din ianuarie 2010, dela conducerea bancii, actionarii fiind convocati pentru alegereaunui nou administrator. Candidatul propus de conducerea banciiAdunarii Generale este Guy Marie Charles Poupet.

"Domnul Patrick Gelin a renuntat la mandatul de membru inConsiliul de Administratie si la functia de presedinte directorgeneral al BRD - Groupe Societe Generale ca urmare a decizieipersonale, in deplin acord cu conducerea Grupului Societe Generale,de a se retrage din activitatea profesionala dupa 40 de ani decariera in cadrul Grupului Societe Generale", se arata inconvocatorul trimis de banca Bursei de Valori Bucuresti.

Actionarii institutiei de credit au fost convocati pe 14decembrie pentru a alege un nou administrator in locul lui Gelin,pentru un mandat de patru ani.

Plecarea lui Patrick Gelin a fost anuntata de Ziarul Financiarinca din septembrie, pe surse. Gelin detine functia de directorgeneral (CEO) al BRD din aprilie 2001, iar incepand din octombrie2004 a cumulat-o cu cea de presedinte al bancii. El a avut douamandate la conducerea BRD, fapt mai putin obisnuit, ceea ce aaratat increderea de care a beneficiat din partea actionaruluimajoritar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO