ZF 24

Patru sporturi de iarnă care îţi menţin sănătatea

Patru sporturi de iarnă care îţi menţin sănătatea

Autor: Paula Rotaru

07.01.2015, 10:06 827

Iarna este de multe ori perioada în care ne relaxăm în familie şi ne bucurăm de un repaus binemeritat, însă este important să ţinem cont de faptul ca mesele de sărbători sunt tot mai bogate în grăsimi şi zaharuri, iar aceasta cere de la sine o activitate fizică constantă şi multă mişcare.

Vestea bună este că iarna este prilejul ideal de a încerca un nou sport care te va menţine în formă şi mai mult decât atât, va aduce beneficii variate întregului organism. Avantajul desfăşurării activităţilor fizice pe timp de iarnă este că datorită zăpezii, efortul depus este mai mare, ceea ce ajută la fortificarea inimii şi a întregului sistem cardio-vascular.

1. Patinajul -  este considerat un sport ce implică o varietate de exerciţii şi mişcări care ajută la coordonare, îmbunătăţirea echilibrului şi a flexibilităţii şi simultan creşte rezistenta corpului şi a musculaturii. Patinajul este de asemenea şi o modalitate de eliberare a stresului şi de redobândire a echilibrului emoţional, cercetările dovedind beneficiile de ordin mental pe care acesta le aduce. Mai mult decât atât, acest sport prezintă aceleaşi avantaje ca şi jogging-ul, deoarece întăreşte şi modelează muşchii inferiori ai corpului şi ajută la arderea rapidă a caloriilor.

Citiţi articolul integral pe www.csid.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO