ZF 24

Pe Boc nu il sperie somajul: Romania are cel mai mic numar de someri la mia de locuitori din UE, chiar daca somajul a crescut

18.08.2009, 13:21 25

Primul-ministru Emil Boc a declarat marti ca, intre statele UE, Romania inregistreaza cel mai mic numar de someri raportat la mia de locuitori, in pofida faptului ca somajul a crescut in ultimul an, Guvernul luand masuri eficiente pentru ca mediul de afaceri sa faca fata crizei economice.

Premierul si-a inceput discursul, la deschiderea dezbaterii publice privind reforma in educatie, cu prezentarea unora dintre masurile pe care Guvernul le-a luat pentru sustinerea mediului de afaceri in contextul actualei crize economice.

Boc a sustinut ca, in pofida crizei, Romania are, in randul statelor UE, cel mai mic numar de someri la mia de locuitori.

“Cu reusite, cu nereusite, avem practic cel mai mic numar de someri raportat la mia de locuitori, dintr-o perspectiva a unei statistici europene, si rata somajului este una dintre cele mai scazute din Uniunea Europeana, chiar daca numarul somerilor a crescut in ultimul an”, a declarat Emil Boc.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO