ZF 24

Pentru ce va vota Senatul american?

Pentru ce va vota Senatul?
01.10.2008, 11:19 18

Senatul SUA va vota astazi o noua versiune a planului de salvare a bancilor de pe Wall Street, la doua zile dupa ce Casa Reprezentantilor a respins versiunea initiala a acestuia.

Pachetul care va fi supus votului Senatului este similar cu versiunea supusa votului Camerei Reprezentantilor, acestuia adaugandu-i-se insa inca doua puncte:

* Federal Deposit Insurance Corp (FDIC) mareste valoarea garantiei pentru depozitele facute la banci, de la 100.000 dolari, la 250.000 dolari, pentru a mai linisti opozitia depozitarilor individuali.

* O serie de sectoare din mediul de afaceri si energie alternativa vor fi scutite de la taxe. Planul se va extinde si asupra reducerii unor taxe si impozite pentru persoane individuale si pentru firme mici si mijlocii, inclusiv taxele pentru creditarea productiei si folosirea surselor de energie alternativa. De asemenea, taxele vor fi reduse pentru companiile care investesc in cercetare si dezvoltare, persoanele individuale si familii si victime ale recentelor inuntati, tornade etc.

In cazul in care Senatul va aproba pachetul, acesta va trece din nou prin Camera Reprezentantilor, care se va reuni din nou joi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO