ZF 24

Petrom nu da nici anul acesta dividende si cauta noi surse de capital

25.02.2010, 10:40 38

OMV Petrom Bucuresti (SNP) a realizat anul trecut un profit netde 1,368 mld. lei (322,8 mil. euro), in crestere cu 34% fata deanul precedent, insa nu va distribui nici anul acesta dividendecatre actionari, potrivit raportului financiar transmis Bursei deValori.

"Avand in vedere nivelul ridicat de lichiditate de care estenevoie pentru sustinerea necesarului de investitii al companiei,propunerea managementului este de a nu distribui dividende pentruanul 2009", se arata in raportul Petrom.

Datoriile companiei fata de institutii de credit au crescut anultrecut cu 80%, la 3,23 mld. lei (770 mil. euro), dupa ce compania aaccesat un nou credit sindicalizat in valoare de 500 mil. euro.

"Pentru a asigura dezvoltarea durabila a activitatii si pentru ane atinge potentiatul de crestere va trebui sa sporim nivelulinvestitiilor. In acest sens, ar fi nevoie sa efectuam investitiianuale in Romania de aproximativ 1,2-1,5 mld euro in urmatorii ani.Pana in momentul de fata am optimizat managementul fluxului denumerar si am asigurat o baza solida pentru finantarea proiectelornoastre strategice, prin apelarea la credite externe. Pentru aasigura fondurile necesare finantarii acestui program investitionalamplu, intentionam sa cautam noi surse de capital in 2010", sustinreprezentantii Petrom.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO