ZF 24

Piata RASDAQ pierde 600 de societati, dar tot nu arata mai bine

27.09.2006, 21:40 12

Actiunile a 470 de companii au fost delistate de pe piata RASDAQ de la inceputul acestei luni, din cauza ca au intrat in procedura de faliment, iar in perioada urmatoare, alte 110-120 de societati urmeaza sa fie retrase de la tranzactionare pentru acelasi motiv. Numarul companiilor de pe piata RASDAQ scade astfel pana in jur de 2.500, aproape la jumatate fata de situatia de acum patru ani.
Dintre companiile care au mai ramas pe piata, tranzactionabile sunt in jur de 1.400, iar din acestea doar o mica parte sunt tranzactionate cu regularitate. In final numai o mica parte din acestea urmeaza sa ramana pe piata reglementata a Bursei de Valori, care va fi principala piata de actiuni, in timp ce societatile care nu indeplinesc criteriile de listare pe piata principala, urmeaza sa fie tranzactionate pe un sistem alternativ de tranzactionare (ATS), cu reglementari mai putin stricte.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO