ZF 24

PNL cere un deficit bugetar de 4%

16.03.2009, 18:07 15

Vicepresedintele PNLEugen Nicolaescu a sugerat Guvernului, in sedinta de astazi a Parlamentului in care premierul Emil Boc a reluat explicatiile privind programul anticriza, sa accepte un deficit bugetar de 4%.

"Un deficit de 4% ar insemna o gura de oxigen" pentru economie, a sustinut liberalul. Legea bugetului prevede un deficit bugetar de 2%.

Liderul PNL, Calin Popescu-Tariceanu, a declarat ca toate statele din Est vor functiona cu deficite mari, iar in Romania este nevoie de cresterea cheltuielilor publice pe timp de criza.

Potrivit lui Tariceanu, daca se va insista pe o politica restrictiva, Romania risca sa intre in recesiune. Potrivit liderului liberal, optiunile sunt urmatoarele : ori mergem cu deficite reduse si ajungem Vestul din urma in 30 de ani, ori mergem cu deficite mari si modernizam Romania mai repede. "Nu cred ca romanii sunt dispusi sa mai astepte 30 de ani", a sustinut Tariceanu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO