ZF 24

Premierul Marcel Ciolacu: Procesatorii trebuie să semnaleze modificarea gramajului. Ce se întâmplă cu detergenţii

Premierul Marcel Ciolacu: Procesatorii trebuie să...

Autor: Laura Buciu

16.05.2024, 11:30 23

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, joi, că preşedintele ANPC a pus în dezbatere publică un ordin prin care procesatorii trebuie să semnaleze modificarea gramajului.

De asemenea, Consiliul Concurenţei trebuie să facă un control pe piaţa detergenţilor, după scumpirile nejustificate.

Premierul a declarat, la începutul şedinţei de Guvern, că se face un pas important în problema reducerii gramajului, dar a păstrării preţului, „acest tip de scumpire mascată fiind, de fapt, de înşelare a clienţilor”.

„Preşedintele ANPC a pus în transparenţă decizională ordinul care impune procesatorilor să semnaleze clar orice modificare a gramajului produselor cu toate detaliile necesare. Astfel, protejăm mai ales puterea de cumpărare a celor cu venituri mici şi medii, cei mai afectaţi de aceste practici înşelătoare”, a spus Ciolacu.

El a adăugat că e necesar şi un alt tip de intervenţie, respectiv cea a Consiliului Concurenţei.

„Va exista un control asupra pieţei detergenţilor, unde există creşteri de preţuri total nejustificate. Vrem să întregim, astfel, cadrul măsurilor de stopare a scumpirilor demarat prin mecanismul de plafonare a preţurilor”, a mai anunţat premierul.

În ciuda faptului că inflaţia a fost în luna aprilie în scădere cu aproape un procent faţă de luna precedentă, preţul detergentilor a crescut faţă de anul trecut cu 25%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels