ZF 24

Presedintele bancii portugheze Millennium Bcp sustine o fuziune cu rivalul BPI

26.10.2007, 16:18 36

Banca portugheza BPI a propus o fuziune cu concurentul Millennium Bcp, al carui presedinte, Jardim Goncalves, sustine operatiunea, care ar forma cea de-a treia mare institutie bancara din peninsula Iberica, au declarat surse apropiate actionariatului Millennium, citate de Reuters.

Oferta inaintata de BPI, cel mai mare actionar al Millennium, cu o participatie de 8,9%, este valabila pana pe 15 noiembrie si evalueaza institutia bancara la 11,7 miliarde de euro. Tranzactia ar implica un schimb de actiuni, de 0,5 actiuni BPI pe o actiune Millennium.

In cursul acestui an, Millenium Bcp a intentionat sa cumpere BPI, dar incercarea de preluare a esuat.

Presedintele viitoarei banci rezultate in urma fuziunii, Banco Millennium BPI, va fi numit de Millennium, in timp ce BPI va nominaliza directorul general.

Banca si-a inceput operatiunile in Romania la 11 octombrie, prin deschiderea concomitenta a 39 de sucursale si o investitie initiala de 40 de milioane de euro atragand in prima saptamana de activitate peste 1.000 de clienti.

Obiectivele Millenium Bank Romania vizeaza o cota de piata de 1,5% in 2010, pentru ca un an mai tarziu sa ajunga la 1,9%. Pentru 2012 si 2013, cota de piata vizata este de 2,2%, respectiv 2,3%.

Banca portugheza Millennium Bank a fost unul dintre cei doi finalisti in cursa pentru preluarea Bancii Comerciale Romane, fiind insa devansata de banca austriaca Erste Bank.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO