ZF 24

Presedintele Ucrainei a blocat vanzarea combinatului Krivoi Rog

03.10.2007, 15:01 11

Presedintele Ucrainei, Viktor Iuscenko, a blocat vanzarea combinatlui Krivoi Rog, la care statul roman detine o participatie de 28%, dupa publicarea unor informatii potrivit carora serviciile de securitate investigheaza conditiile in care a fost incheiat acordul privind transferul de proprietate, informeaza Mediafax.

Decizia lui Iuscenko a fost determinata de informatiile publicate de agentia de presa Interfax, care a relatat ca serviciile de securitate au intervenit pentru a impiedica pierderea controlului statului asupra combinatului, dupa ce Fondul national de investitii imobiliare a semnat, in luna septembrie, un acord pentru vanzarea Krivoi Rog, cunoscut in Ucraina sub denumirea KGOKOR, catre o firma privata., transmite Reuters.

"Verificam daca oficialii de rang inalt de la Fondul de investitii imobiliare au avut o justificare legala pentru semnarea acordului din 14 septembrie cu o companie privata, care permite privatizarea combinatului de stat", a afirmat seful serviciilor ucrainene de securitate, Valentin Nalivaicenko, citat de Interfax.

El nu a mentionat numele investitorului, iar oficialii Fondului imobiliar nu au fost disponibili pentru comentarii.

Mai multe stiri pe site-ul www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO