ZF 24

Primăria Herculane, primul emitent de obligaţiuni de pe bursă în incapacitate de plată. Restanţele au ajuns la 1,35 mil. lei

Primăria Herculane, primul emitent de obligaţiuni de pe...

Autor: Andrei Chirileasa

24.12.2013, 10:08 822
Primăria din Băile Herculane a acumulat deja arierate de 1,356 mil. lei (305.000 de euro) la emisiunea de obligaţiuni pe care a derulat-o în martie 2006, în valoare de 3,15 mil. lei.

Obligaţiunile Băile Herculane, care ajung la maturitate în decembrie 2020, au fost listate la bursă în decembrie 2009, însă de la listare primăria nu a realizat nicio plată, deşi a publicat semestrial valoarea cuponului.

Până în prezent, primăria a acumulat restanţe de 1,356 mil. lei, din care 805.000 de lei reprezintă ratele de principal pe care ar fi trebuit să le plătească deţinătorilor de obligaţiuni, iar 551.000 de lei sunt dobânzi restante aferente împrumutului, potrivit unui raport transmis bursei de la Bucureşti.

Problemele municipalităţii au ieşit la iveală în iulie 2013, când primăria a anunţat printr-un comunicat pe bursă că nu are bani pentru plata datoriilor şi a cerut ajutor Consiliului Judeţean. Până în prezent, primăria nu a găsit soluţii, astfel că restanţele continuă să se acumuleze.

"În continuare, Primăria Băile Herculane lucrează la o strategie pentru găsirea surselor de finanţare necesare achitării acestor arierate şi întocmirea unor grafice de plată care să fie acceptate de către toţi deţinătorii de obligaţiuni", se arată într-un comunicat transmis luni bursei.

Pe bursă sunt listate în prezent 37 de emsiuni de obligaţiuni municipale în valoare totală de 1,1 mld. lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO