ZF 24

Primul sezon la Video ZF Live: 340 de speakeri - miniştri, bancheri, oameni de afaceri, consultanţi, experţi, manageri, antreprenori - au vorbit despre business

galerie foto

galerie foto

Autor: Corina Mirea, Mădălina Dediu Panaete

15.07.2013, 22:25 366

Video ZF Live, emisiunea de business difuzată pe site-ul zf.ro, de luni până vineri între orele 10 şi 11, a fost timp de zece luni locul unde 340 de miniştri, antreprenori, consultanţi, oameni de afaceri sau politicieni au dezbătut „la cald” cele mai tari subiecte din economie. Invitaţii au fost miniştri precum cel al economiei Varujan Vosganian, cel al fondurilor UE Eugen Teodorovici, cel al bugetului Liviu Voinea, cel al sănătăţii Eugen Nicolăescu, oameni de afaceri precum Dragoş Petrescu (City Grill), George Copos (Ana Group) Adrian Porumboiu (Racova Pan), Radu Timiş (Cris-Tim), Mihail Marcu (MedLife), Dan Ostahie (Altex), Iulian Stanciu (emag), înalţi oficiali precum Mihai Tănăsescu (BEI), Mircea Ursache (ASF) sau manageri de mari companii precum Jean-François Fallacher (Orange), Dan Pascariu (Tarom), Alexandru Vlad (Selgros), Sorana Georgia (Billa) sau bancheri precum Mişu Negriţoiu (ING), Radu Gheţea (CEC), Steven van Groningen (Raiffeisen) sau Răsvan Radu (UniCredit-Ţiriac).

Mircea Ursache, vicepreşe­din­tele ASF, a vorbit pentru prima dată public în această calitate în cadrul emisiunii ZF Live şi a provocat un adevărat şoc după ce a spus că salariile compensatorii de la Comisia de Supraveghere a Asigurărilor au fost de 400.000 de euro pentru fiecare din membrii Consiliului CSA.

Găsirea unei soluţii pentru o creştere sustenabilă a economiei româneşti a fost o temă discutată în mai multe ediţii ale emisiunii, de la miniştri, la consultanţi financiari la bancheri. „Economia are semne promiţătoare care vin din industrie şi dintr-o creştere a exporturilor. Pe zona IMM-urilor, agriculturii şi construcţiilor însă avem rezerve. Încasările la buget se bazează nu doar pe ritmul de creştere economică ci şi pe lichidităţile de care dispun companiile(...)”, a explicat Varujan Vosganian la ZF Live.

Pe de altă parte Mihai Tănăsescu, vicepreşedintele BEI spune că mediul de business ar trebui să creadă în România pentru că există un potenţial enorm de dezvoltare al acestei ţări.

„România este astăzi una dintre cele mai stabile ţări din zonă şi din punct de vedere social, economic şi din punct de vedere al unei strategii de stabilitate macroeconomică pe perioada următoare. Dacă ne uităm în jurul nostru, observăm că România este un pilon de stabilitate al regiunii“, declara oficialul în luna iunie în cadrul emisiunii.

Cu toate acestea, el spune că sunt peste un miliard de euro finanţare BEI blocaţi în România, dând exemplul metroului.

Un manager care vede şi el potenţialul economiei locale şi în special al Centrului Vechi al Capitalei pe care îl numeşte „El Dorado“ este Dragoş Petrescu, cel mai im­portant antreprenor din domeniul restau­ran­­telor care are în portofoliu lanţul City Grill, restaurantele cu specific italian Trattoria Buongiorno şi Caru’ cu Bere. Şi în domeniul telecom se simte potenţialul de dezvoltare al României, Jean François Fallache, CEO-ul Orange România fiind de părere că românii sunt printre cei mai înrăiţi consumatori de televiziune şi telefonie mobilă. „În România nu este doar un apetit mai mare pentru televiziune, ci o schimbare şi în modul în care oamenii percep TV-ul. Oamenii vor să vadă din ce în ce mai mult conţinut video pe tabletă, pe laptop, nu numai la TV”, preciza el la jumătatea acestei luni.

Urmăriţi toată arhiva emisiunilor ZF Live pe site-ul live.zf.ro

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 16.07.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO