ZF 24

Procurorul general al statului american New York anchetează Fundaţia Trump

Procurorul general al statului american New York...

Autor: Mediafax

14.09.2016, 09:48 66862

Procurorul general al statului american New York a deschis o anchetă cu privire la modul în care Fundaţia Trump, o organizaţia non-profit ce aparţine candidatului republican Donald Trump, respectă legislaţia privind actele caritabile, scrie agenţia de ştiri Dpa.

"Interesul meu în această chestiune este în calitatea mea de autoritate de reglementare a organizaţiilor non-profit din statul New York. Am fost preocupat de faptul că Fundaţia Trump este posibil să se facă responsabilă de anumite nereguli din acest punct de vedere", a declarat procurorul general al statului New York, Eric Schneiderman, pentru postul de televiziune CNN.

Cele mai frumoase sate din lume. Destinaţii pitoreşti îngheţate în timp

Un loc rupt din altă lume şi alt timp. Galerie foto fabuloasă cu cel mai scump hotel de pe glob. Cum arată paradisul unde fiecare cameră a costat 7 milioane de dolari

Cele mai scumpe substanţe din lume: ce costă 27 mil. dolari pe gram? Dar 62.500 mld. dolari?

Schneiderman a fost ales în funcţie actuală din poziţia de politician democrat.

Ancheta a fost deschisă în urma mai multor dezvăluiri ale presei privind activităţile fundaţiei, inclusiv un material publicat de cotidianul The Washington Post care devoala faptul că Trump nu a mai făcut donaţii către fundaţia sa din anul 2008. Cotidianul a mai relatat că fundaţia a cheltuit 20.000 de dolari pentru a cumpăra un tablou de 1.8 metri înălţime care îl înfăţişa pe Donald Trump.

De asemenea, în 2013, fundaţia ar fi donat 25.000 de dolari către procurorul general din Florida, care se pregătea să deschidă o anchetă privind presupuse fraude comise de Universitatea Trump, însă ulterior a renunţat să mai iniţieze acţiuni în acest sens. Candidatul republican a negat orice legătură între bani şi procurorul general.

Candidata democrată la preşedenţie, Hillary Clinton, îşi va relua joi campania electorală, ea fiind nevoită să întrerupă participarea sa la campanie pentru câteva zile, după ce a fost diagnosticată cu pneumonie, a anunţat un purtător de cuvânt al acesteia, citat de Reuters online.

Clinton "şi-a petrecut ziua recuperând lectura dosarelor şi făcând apeluri" şi a mai urmărit la televiziune un discurs al preşedintelui Obama pe care acesta l-a susţinut la Philadelphia, a declarat purtătorul de cuvânt Nick Merrill. Hillary Clinton a părăsit brusc ceremonia de comemorare a victimelor din atacurile de la 11 septembrie din cauza unei probleme de ordin medical. Luni, ea a fost nevoită să-şi anuleze turneul electoral de două zile în California, fiind diagnosticată cu pneumonie.

"Îmi doresc doar să-mi revin şi să mă întorc în cursa electorală cât mai repede", a declarat Hillary Clinton, în cadrul unui interviu pentru postul CNN, adăugând că a ignorat iniţial recomandările medicului de a se odihni. "Pur şi simplu nu am crezut că va fi ceva atât de grav", a spus Clinton.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO