ZF 24

Producţia industrială a crescut cu 1,3% în primele şase luni ale anului

Producţia industrială a crescut cu 1,3% în primele...

Autor: Departamentul Economic

11.08.2016, 10:41 338

Industria extractivă şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat au scăzut cu 19,7%, respectiv cu 0,8%, potrivit datelor furnizate joi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

În luna iunie, producţia industrială a crescut faţă de luna precedentă atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 2,6%, respectiv cu 2,1%.

Ajustat în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, indicatorul a crescut cu 2,1% faţă de luna precedentă, datorită creşterilor înregistrate în toate sectoarele industriale: producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+4,6%), industria prelucrătoare (+1,5%) şi industria extractivă (+0,3%).

Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială a crescut cu 1,1%, ca serie brută şi a scăzut cu 0,5%, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a scăzut cu 0,5%, din cauza scăderii industriei extractive (-20,4%).

Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat şi industria prelucrătoare au crescut cu 4,9%, respectiv cu 3,4%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24